pondělí 22. června 2015

Na úvod

Baroko, to jsou ty krásné dynamické tvary architektury, dramatické obrazy, vlnící se látky, krásné účesy a nádherné šperky.
Už dávno jsem si říkala, proč se vlastně lidé, co hledají svůj vlastní extravagantní způsob oblékání, nestylizují do těch krásných barokních siluet.. Proč nenosí bohaté bílé paruky, obrovské nařasené sukně a trojhrané péřové klobouky? Nevím, proč by ne.
A myslím proto, že je dobře, že dnes vedle subkultury lolit, gothiků a podobně, existují i baroci.

Teď tu sedím za počítačem jako zakladatelka prvního oficiálního webu subkultury baroků. Je nás víc a víc- nás, kteří se zamilovali do baroka, do jeho pohybu a estetiky - a myslím si, že nějaká spojující internetová platforma je prostě už nutně potřeba:)
Můžeme si tu sdílet nápady, inspirace, v komentářích diskutovat, domlouvat větší srazy a zveřejňovat fotky svých outfitů. A hlavně! můžeme dát možnost dalším a dalším lidem se o nás dozvědět víc, ať už nejsme jen ,,ta, co nosí kostým královny" a ať každý, kdo marně tápe a třeba pro sebe hledá právě nějaký ten barokní outfit má kam na internetu zabrousit, kde se inspirovat a najít svou ,,ktevní skupinu".


Vaše

MarieAntoinetta


Pokud jsi barok a máš nějaké fotky nebo příspěvky k témat, které bys rád/a zveřejnil/a, pošli mi je na email: barokqueen@seznam.cz i s krátkým popisem, textem a  přezdívkou :) . Budu se těšit a s okázalým gestem Ludvíka XIV je  zveřejním!




4 komentáře:

  1. Super, těším se na další příspěvky! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude jich teď hodně, snažím se to co nejvíc naplnit - takhle na začátku je pořád o čem psát (co nosí správný barok, kde sehnat oblečení, jak se barok chová, apod..)
      A to jsem ještě ani nezačala nahrávat fotky všech těch mých outfitů! Ostatní baroci se taky nafotí ve svých ,,nejlepších hadrech", už jsem s nimi o tom mluvila, zkrátka ať to tu zaplníme:)

      Vymazat
  2. Určitě ráda poskytnu nějaký materiál:-) Těším se na další příspěvky!

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že je konečně nějaký oficiální blog:-) Marie Karolína

    OdpovědětVymazat